La FCVS insta els grups polítics a garantir "un voluntariat amb base social"

La Federació Catalana de Voluntariat Social ha publicat un document de propostes pel foment i suport al voluntariat i al tercer sector


La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha fet arribar a les forces polítiques que es presenten a les eleccions del 27 de setembre un conjunt de  “Propostes per al voluntariat a Catalunya”, que inclouen sis mesures per al foment i suport al model català de voluntariat i 3 per al tercer sector.

En relació amb el voluntariat, el document constata la necessitat de garantir un model català "vinculat a la matriu de l'associacionisme i a la seva base social" i exigeix suport econòmic a l'associacionisme transversal, que agrupa entitats d'iniciativa privada i sense ànim de lucre, amb fórmules jurídiques diverses.

Així mateix, la federació insta al govern a promoure iniciatives de Responsabilitat Social Empresarial i programes de participació ciutadana d'administracions, sempre que "contribueixin a enfortir el model català de voluntariat i no a erosionar-lo".

A més, demana que s'eviti l'ús del mot 'voluntariat' en campanyes polítiques i de sensibilització institucional, i que es substitueixi per d'altres com "accions solidàries, cíviques, veïnatge compromès o activisme social". Per últim, reclama garantir que les entitats supraautonòmiques o estatals que actuen a Catalunya "es cenyeixin a la Llei Catalana".

Pel que fa al foment i suport del Tercer Sector, demana promoure l'ocupabilitat  i, concretament, "la dels professionals orientats a la promoció i coordinació del voluntariat". A més, proposa reduir la "insostenible" burocràcia a l'hora de justificar projectes davant de l'administració pública i garantir el finançament dels projectes de continuïtat de les entitats socials, "evolucionant de les subvencions als concerts o contractes-programa", amb l'objectiu d'assegurar l'estabilitat laboral dels professionals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article